Artykuły w Czytelni Medycznej o SARS-CoV-2/Covid-19

Zastanawiasz się, jak wydać pracę doktorską, habilitacyjną lub monografię? Chcesz dokonać zmian w stylistyce i interpunkcji tekstu naukowego? Nic prostszego! Zaufaj Wydawnictwu Borgis – wydawcy renomowanych książek i czasopism medycznych. Zapewniamy przede wszystkim profesjonalne wsparcie w przygotowaniu pracy, opracowanie dokumentacji oraz druk pracy doktorskiej, magisterskiej, habilitacyjnej. Dzięki nam nie będziesz musiał zajmować się projektowaniem okładki oraz typografią książki.

Poniżej zamieściliśmy fragment artykułu. Informacja nt. dostępu do pełnej treści artykułu tutaj
© Borgis - Bezpieczna Żywność 1/2001
Elżbieta Bartnikowska
Sprzężone dieny kwasu linolowego. Część I. Budowa, powstawanie, występowanie w żywności
Conjugated linoleic acid: structure, formation, and its occurence in foods
Dział Monitoringu Żywności i Ochrony Środowiska Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego Kierownik Działu: dr hab. Mieczysław W. Obiedziński, prof. IPMiT
Summary
The term „conjugated linoleic acid” (CLA) refers to a mixture of positional and geometric cis and trans isomers of octadecadienoic acid with conjugated bonds. CLA is formed in the rumen as intermediate of the hydrogenation of dietary unsaturated fatty acids during bacterial fermentation. Therefore milk fat and dairy products are a major source of CLA. Growing body of evidence indicate that CLA exerts multidirectional action in experimental animals. In part I of this paper the results of the studies regarded CLA structure, formation determination and its occurrence in foods are reviewed. In part II results of CLA effects in laboratory animals are presented.

Powyżej zamieściliśmy fragment artykułu, do którego możesz uzyskać pełny dostęp.

Płatny dostęp tylko do jednego, POWYŻSZEGO artykułu w Czytelni Medycznej
(uzyskany kod musi być wprowadzony na stronie artykułu, do którego został wykupiony)

Aby uzyskać płatny dostęp do pełnej treści powyższego artykułu wraz z piśmiennictwem , należy wprowadzić kod:

Kod (cena 19 zł za 7 dni dostępu) mogą Państwo uzyskać, przechodząc na tę stronę.
Wprowadzając kod, akceptują Państwo treść Regulaminu oraz potwierdzają zapoznanie się z nim.

 

 

Płatny dostęp do wszystkich zasobów Czytelni Medycznej

Aby uzyskać płatny dostęp do pełnej treści powyższego artykułu wraz z piśmiennictwem oraz WSZYSTKICH około 7000 artykułów Czytelni, należy wprowadzić kod:

Kod (cena 49 zł za 30 dni dostępu) mogą Państwo uzyskać, przechodząc na tę stronę.
Wprowadzając kod, akceptują Państwo treść Regulaminu oraz potwierdzają zapoznanie się z nim.

Adres do korespondencji:
Dr hab. Elżbieta Bartnikowska
ul. Jubilerska 4
04-190 Warszawa
tel. 610-81-90

Bezpieczna Żywność 1/2001